بهگفته استارتآپ «Betavolt Technology» باتری هستهای «BV۱۰۰» کوچکتر از یک سکه است؛ اما میتواند بهمدت ۵۰ سال بدون نیاز به شارژ مجدد، انرژی مورد نیاز کاربر را تامین کند.
بهگفته این شرکت، نمونه اولیه این باتری، انرژی آزادشده توسط ایزوتوپهای هستهای را مهار کرده و از نیمههادیها برای تبدیل آن به انرژی الکتریکی استفاده میکند.
مجله ساینسدیلی در مقالهای در هشتم ژانویه نوشت: «برخلاف باتریهای سنتی، این باتری هستهای میتواند تحتشرایط سخت از دمای ۱۲۰ درجه بالای صفر تا منفی ۶۰ درجه سانتیگراد، بهراحتی کار کند؛ همچنین در برابر سوراخ شدن و گلوله مقاوم بوده و ضد اشتعال و ضدانفجار است.»
این شرکت در وبسایت خود آورده است که این باتری هستهای میتواند دستگاههایی مانند گوشیهای هوشمند را به این قابلیت برساند تا بهطور نامحدود بدون شارژ مجدد کار کنند یا پهبادها و هواپیماهای بدون سرنشین بدون فرود آمدن برای شارژ باتری پرواز کنند. علاوهبر عمر طولانی، گفته میشود این باتری در شرایط سخت عملکرد خوبی دارد.
بهگفته کارشناسان علاوهبر استفادههای عمومی، چنین باتریهایی در صنایع نظامی مانند هواپیماهای بدون سرنشین دائمپرواز یا برای دستگاههای نظارتی در اعماق دریا که در شرایط سخت بهیک منبع تغذیه طولانیمدت نیاز دارند، میتوانند کاربرد داشته باشند. با این حال، بتاولت معتقد است این پیشرفت میتواند منجر بهساخت پهپادها با زمان پرواز نامحدود و ضربانسازهای بدوننیاز بهتعویض باتری شود.
برخلاف شکافت هستهای یا همجوشی، واپاشی هستهای یک فرآیند خودبهخودی است که در آن ایزوتوپها تشعشع میکنند که این کار منجر بهایجاد اتمهای جدیدِ باثباتتر میشود. دانشمندان این ایزوتوپها را محصور کرده و انرژی ساطعشده را بهنیروی الکتریکی قابل استفاده تبدیل میکنند. باتری BV۱۰۰ بهعنوان یک باتری بتاولتائیک طبقهبندی میشود و با استفاده از نیمههادیها، جریان الکتریکی را بهطور مستقیم از ذرات بتا (الکترون) منتشرشده از منبع رادیواکتیو تولید میکند.
در باتری BV-۱۰۰، ذرات بتا آزادشده در طول تجزیه نیکل-۶۳ روی نیمههادی الماس تابش میشود تا یک میدان الکتریکی تشکیل دهد و هنگام اتصال بهمدار بهخروجی انرژی الکتریکی برسد. این شرکت مدعی است بازده تبدیل انرژی این باتری هستهای با استفاده از بهبود بالقوه از منابع تشعشعی نیکل ۶۳ با خلوص بالا در حال حاضر ۸.۸ درصد است که میتواند باز هم افزایش یابد.
برای بهبود راندمان تبدیل انرژی، محققان Betavolt یک نیمههادی الماس تککریستالی منحصر بهفرد را با استفاده از یک الماس ترکیبشده با فلز بور بهعنوان بستر و از بخار پلاسما برای ایجاد مبدل نیمههادی استفاده کردهاند.